دومین رویداد از افسانه تا اصالت

قالی ققنوس محقق در جمع شش اثر برگزیده مردمی دومین جشنواره از افسانه تا اصالت

سایت اطلاع رسانی فرش ایران - کارپتور

قالی ققنوس که توسط محمود محقق دولت آبادی تولید شده است بعنوان یکی از شش فرش برگزیده مردمی در «دومین جشنواره از افسانه تا اصالت» معرفی شد.

محمود محقق دولت آبادی در سال 1335 در اصفهان متولد شد و حدود 45 سال است که در صنف فرش فعالیت دارد. وی از حدود 35 سال پیش در رشته رنگرزی و تولید قالی های درشت باف گبه و سپس فرش های بختیاری منطقه چهارمحال و بختیاری آغاز کرد و بعد از مدتی قالیبافی، شهر اصفهان را جایگزین تولیدات خود کرد. تهیه نقشه های خاص و انحصاری و رنگ های گیاهی که توسط خود وی انجام می شود در کنار استفاده از بافندگان ماهر منطقه اصفهان موجب شد که وی توانمندی تولید فرش های با کیفیت بالا در ابعاد مختلف و فرم های اصیل و ناب را به دست آورد.

به گزارش روابط عمومی موزه فرش، محقق در دومین جشنواره از افسانه تا اصالت یک نمونه اثر خاص خود با نام ققنوس را به نمایش گذاشت که بعنوان یکی از شش فرش برگزیده از نگاه مردمی انتخاب شد و لوح و تندیس تقدیر دریافت کرد. قالی سیمرغ در ابعاد 315 در 210 سانتی متر با رجشمار  و رنگ های گیاهی بافته شده است و رنگ زمینه این قالی لاکی و رنگ حاشیه آن سرمه ای است. اصلان رسولی طراح این قالی در گفتگوی اختصاصی با شبکه اطلاع رسانی فرش ایران گفت طراحی این قالی حدود 4 سال پیش انجام شده است و در آن ضمن وفاداری به اصول سنتی طراحی قالی اصفهان،موتیف های خلاقانه ای نیز بکار گرفته شده است تا خلاقیت معاصر بتواند قالی را در چشم بیننده امروزی تر جلوه دهد. بعنوان مثال استفاده از حوض ماهی در وسط فرش بجای ترنجی که مدام در فرش تکرار شده است و استفاده از پرنده های خیالی، اسب دریائی، مرغ ماهی خوار و بکارگیری نقوش اسلیمی و خطائی به یک نسبت از نظر حجم، خلوت و جلوت، توانسته است که تعادل و تقارن خاصی در این قالی ایجاد کند. همینطور قرار گرفتن پرنده ها روی بندها صلابت را در چشم بیننده القاء می کند.

گفتنی است که دومین جشنواره از افسانه تا اصالت از سلسله رویدادهای نمایش گزیده دستبافته های ایرانی بمناسبت روز ملی فرش به میزبانی موزه فرش ایران و توسط استارتاپ چمروش و مجموعه آلبرزا از تاریخ 20 خردادماه تا 27 خردادماه 1402  برگزار شد. در این جشنواره 10 تولید کننده برگزیده فرش دستباف ایران شامل فرش محمد جمشیدی، فرش محمود محقق، فرش مهدی صیرفیان، فرش کریم صیرفیان، فرش یاشار ملفوظی، فرش فاخر زرباف، فرش محسن اعلاباف، فرش زاهدی موحد، فرش محمدخاکبازان، فرش علیرضا حقیقی و یک مجموعه دار به نام فرش مهدی فخاریان با عرضه 36  گزیده آثار دستبافه های اصیل ایرانی حضور داشتند.

 برگزاری 20 کارگاه‌ آموزشی با موضوعات بلاکچین در ردیابی اصالت و مالکیت فرش، بکارگیری هوش مصنوعی در اصالت سنجی فرش، نوآوری در اکو سیستم فرش، پنل تخصصی تولید و صادرات فرش با رویکرد هنری، رمزگشائی اسطوره ها در فرش دستباف، معرفی برند فرش محسن اعلاباف، معناشناسی و زیبائی شناسی در فرش، تحلیل فرش رنگ در عرصه ملکوت، معرفی فرش قشقائی، آینده پژوهشی در فرش، فروش فرش در فضای آنلاین، ارتقاء جایگاه فرش بعنوان یک محصول فاخر، نقش برجسته سازی فرش، هویت برند فرش ایرانی، اصالت هنری فرش صیرفیان و فرش مکتب اصفهان از جمله برنامه های این جشنواره بود.

حامیان معنوی این جشنواره وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، دفترفناوری و نوآوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه حضرت معصومه (س) بودند.

اگر این مطلب را می‌پسندید از طریق لینک‌های زیر در شبکه‌های اجتماعی به سایر علاقه مندان همرسانی کنید!

دیدگاه ها

  • جناب محقق ضمن داشتن خلاقیت ذاتی و تربیت شده در محیطی که همواره با فرش دستباف عمری را گذرانده اند پیشگام است . به کار گیری نیرو های جوان نیز از ويژه های بارز ایشان است . صمیمانه برای ایشان آرزوی موفقیت های روز افزون دارم .

نظرات شما:

  • نظرات حاوی هرگونه توهین و یا نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات به غیر از زبان فارسی و یا غیر‌مرتبط با مطلب، منتشر نمی‌شود.